3D TV: een hit voor Sony's Playstation 3?

De LED televisie is nog maar net aan het opkomen, en is steeds goedkoper aan het worden. LED tv is een zuiniger, platter en mooier alternatief voor de traditionele LCD tv (met CCFL backlight).
OLED televisie moet nog aan z'n opgang beginnen; op de vergelijkingssite Kieskeurig is slechts één model te vinden (de Sony XEL-1 van 28 cm en een slordige 2000 a 3500 euro). Nog mooier beeld, maar klein en niet te betalen.

Maar, er staat ons nog een nieuwere technologie te wachten: 3D televisie. Te koop zijn ze nog niet en veel content is er nog niet voor. Toch roept Sony dat dit jaar in ieder huis een 3D televisie zal staan. Dat lijkt me iets overdreven. Het zou voor Sony wel interessant zijn als iedereen een 3D televisie zou hebben; het gevolg daarvan zou wel eens kunnen zijn dat meer mensen een Playstation 3 zullen kopen. De Playstation 3 (of kortweg PS3) kan namelijk met een software (firmware) update geschikt gemaakt worden om 3D games te kunnen draaien of 3D Blu Ray films te kunnen tonen. De eerste 3D games zijn al in de maak (bijvoorbeeld Gran Turismo 5). Films verschijnen ook steeds vaker in 3D (bijvoorbeeld Avatar).
En voor alle 2D content hebben Philips, Toshiba en andere televisiefabrikanten dan weer een oplossing: converteren naar 3D. Kennelijk is het mogelijk om met wat computerkracht een 2D beeld om te rekenen naar 3D. Ik ben zeer benieuwd hoe goed dat werkt. Ik ben ook benieuwd of de 3D TV mainstream gaat zijn op het moment dat de Playstation 3 nog courant is. We zullen (hopelijk snel) zien.

Gerelateerde artikelen