Beste middel tegen muggen: DEET!

Het seizoen van de muggen is weer begonnen. Gezoem, jeuk en slapeloze nachten van muggen op de slaapkamer. Er zijn heel veel middeltjes op de markt om muggen bij je uit de buurt te houden. Laatst was er een test bij Tros Radar op TV en daar kwamen toch opvallende resultaten uit.

Ik had er zelf nog nooit van gehoord, maar het eten van knoflook helpt niet om muggen uit de buurt te houden. Dan hadden ze nog geurstekkers (met een soort citronella spul), die hielpen ook totaal niet tegen muggen, evenals de stekkers die een hoge frequentie toon uitzenden. Andere producten met citronella en anti muggen armbandjes werkten ook totaal niet.

Grappig detail was dat de Tros een één of andere student hadden ingehuurd om de middeltjes tegen muggen te testen. Hij moest dan steeds met z'n arm in een bak met muggen. Bij het laatste middel zat z'n arm volledig onder de muggenbulten. Auw!
Volgens de expert waren het veilige muggen die in een laboratorium waren gekweekt en moest je thuis oppassen voor muggen uit Afrika met enge ziektes. Zal er eens op letten als ik nog eens een mug tegenkom in m'n slaapkamer.

Goed, het resultaat van de muggen middeltjes test was dat er maar één product goed werkt tegen muggen en dat zijn middelen met DEET er in. Gelukkig heb ik nog een verstuiver liggen met iets van DEET er in. Zal die eens opzoeken. Oh ja, uitkijken met je slijmvliezen. DEET niet inademen, dat irriteert.