Anti muggen tips; houd je slaapkamer mug-vrij

Muggen zijn irritant.. zeer irritant. Vannacht ben ik weer eens flink uit m'n slaap gehouden door een zwerm zoemende muggen. Pas tegen half zeven 's ochtends haakten ze af. Dag nachtrust! Hoewel ik onder een dekbedovertrek (zonder dekbed) lag ben ik toch vaak gestoken (ja, muggen steken door het overtrek heen). Dus ook nog een de hele dag last van jeukende muggenbeten.

Het beste wat je kunt doen is te voorkomen dat er muggen je slaapkamer binnen kunnen komen. Het best kun je daarvoor een hor of klamboe gebruiken (iets wat ik niet heb, dus morgen maar eens de stad in om dat te gaan regelen).

Wat ook goed werkt (maar niet zo fijn slaapt) is een ventilator naast je bed. Muggen kunnen niet goed vliegen in bewegende lucht.

Verder heb je nog wat anti muggen middelen die je kunt spuiten of smeren. Middelen met citronella (bijvoorbeeld een citronellakaars of stekker met verdampingsapparaatje) houden muggen uit de buurt. Middelen met DEET verstoren het reukvermogen van de mug en werken zeer goed en na aanbrengen een nacht lang.

Wist je trouwens dat muggen niet op licht afkomen maar op lichaamsgeur. Muggen buiten houden door het licht uit te laten zal niet werken en is alleen maar lastig eigenlijk.