Beste gratis apps voor Android

Ik heb al weer een tijdje een Android telefoon (de HTC Desire), en het bevalt me prima. Tijd voor een overzicht van de apps die ik het meest gebruik en iedereen kan aanbevelen. De meeste liggen wel voor de hand, maar sommige handige apps zijn lastig te vinden in de Android market door een overvloed van rommel.

Uiteraard gebruik ik een aantal voor de hand liggende apps zoals Facebook, Twitter en Gmail. Deze zal ik hier buiten beschouwing laten.

Wifi Analyzer - farproc

Super handige app voor als je een draadloos netwerk moet instellen. In een grafiek zie je welke channels nog vrij zijn. Beetje jammer als je op hetzelfde kanaal als de buren gaat zitten.

Notepad - BanderLabs

Simpel kladblok.

gReader (Google Reader) - noinnion

Een RSS reader die gekoppeld kan worden aan je Google Reader account.

Het Verkeer - surfcheck.info

Files en flitsers. Handig en overzichtelijk. Het is ook mogelijk om voorkeuren voor snelwegen in te stellen, zodat je niet hoeft te zien dat er een file op de A10 staat als je daar toch niet in de buurt komt.

Player - Andro Player

Het grote voordeel van deze muziek speler is dat je bestandsnamen van je MP3's op het file systeem kunt bekijken. Het klinkt raar, maar de meeste spelers hebben deze functie niet. Erg handig als je ID3 tags niet netjes ingesteld zijn.

PlayStation Official App - Sony Computer Entertainment Limited

Zie met deze app wie van je vrienden online is zonder je PS3 aan te zetten. Minder interessant is dat je je eigen trophies en die van je vrienden kunt bekijken.

Het Weer - JUPE Software

Buienradar, vijfdaagse weersvoorspelling en actuele temperatuur.

Task Switcher - shisho

Dit is echt een must have app! Druk op de home-knop voor een overzicht van lopende apps. Zo kun je super snel wisselen tussen apps. Druk twee maal op home om naar home te gaan.

Appie van Albert Heijn - Albert Heijn

Super! Maak een boodschappenlijst en laat deze op volgorde zetten voor een specifieke AH winkel. Je kunt artikelen aan je boodschappenlijst toevoegen door de streepjescode te scannen.

Advanced Task Killer - ReChild

Sluit apps af die je niet veel gebruikt. Dat scheelt bakken geheugen.

Rabo Bankieren - Rabobank

Handig als je een rekening hebt bij de Rabobank. Snel je saldo checken zonder code generator. Voor overmaken heb je wel codes nodig.

MSN Talk - Talk Builder

Zeer bruikbare MSN client.

TVGiDS.tv Nederland - TVGiDS.tv

Super TV gids, ook voor Belgische (Vlaamse) posten. Nu en straks op TV. Overzicht per zender van de hele dag. Herinnering is een handige optie. Jammer dat je niet bekijken wat er morgen op TV is.

NU.nl nieuws - Peperzaken

Ja, nieuws lezen he.

MapDroyd - OneStepAhead AG

Kaarten (Open Street Maps) bekijken zonder dat je internet nodig hebt (offline dus). Handig als je in het buitenland bent. Navigatie doet deze app niet. Ik ben nog op zoek naar een gratis app voor navigatie op basis van Open Street Maps die offline kan werken.