Externe harde schijf, ideaal voor backups

Ik heb zelf al jaren een externe harde schijf. Meer dan dat zelfs: een Archos 5. Vandaag de dag zou je dat een tablet noemen. Kort gezegd is het een mediaspeler (foto, video en muziek) met wifi internet mogelijkheid en een 250 gigabyte harddisk. Ideaal! Met een kleine accessoire kan ik m'n Archos ook als image tank gebruiken; de Archos is dan een USB host zodat je bestanden vanaf je fototoestel naar de harde schijf kunt kopiƫren (mocht m'n 16 GB SD kaart op vakantie vol raken).

Vorig jaar m'n vriendin er ook maar eens een gegeven om haar foto's op te bewaren. Die wil niet anders meer. Dit weekend was ik bij m'n ouders en hadden er nog nooit aan gedacht. M'n vader was bezig met dvd's branden. Wat een gedoe om als backups te gebruiken. Ik heb 'm direct wat foldertjes getoond (van de Mediamarkt, Saturn, BCC etc) met externe harde schijven er in. De prijzen zijn enorm gedaald vergeleken met vorig jaar. Of, anders bekeken, de opslag capaciteit van de harde schijven die je krijgt voor dezelfde prijs is enorm gestegen als je het met vorig jaar vergelijkt. Er zijn al externe schijven van een terabyte (TB).

Voordelen van een externe harde schijf

Eigenlijk zijn er alleen maar voordelen. Je sluit het gemakkelijk op je pc aan met een USB kabel. Drivers zijn niet nodig. Je hebt geen adapter nodig. Het is klein en gemakkelijk te vervoeren. Bestanden zijn gemakkelijk aan te passen. Je hebt veel meer opslag ruimte dan op een USB stick.